Sanne Augustinus;

“En nu….??
Ik, Sanne (36 jaar), heb vorig jaar de diagnose borstkanker gekregen. Na een bloedonderzoek is gebleken dat ik het BRCA1 gen heb. Dan begint het traject en stap je in een sneltrein van operaties en behandelingen… chemotherapie, verwijdering van eierstokken een borstreconstructie.
Zolang die trein maar blijft lopen gaat het allemaal “goed”. Maar dan…. dan ben je klaar. Alles achter de rug, operaties goed gegaan, chemo overleefd.

Dan komt de grote vraag; En nu…??
Een zwart gat waar je in valt. Allerlei vragen die open blijven staan; hoe moet ik herstellen? Mag ik dit wel? Waarom ben ik zo snel moe? Hoe ga ik mijn werk weer opbouwen? en zo zijn er nog veel meer vragen.

Vanuit het ziekenhuis kreeg ik een fysiotherapeut toegewezen. Deze fysio werkt ook alleen vanuit het ziekenhuis, dit was voor mij niet handig. Ik mocht nog geen autorijden en bleef dus afhankelijk van andere om mij te brengen. Ik wilde in Veenendaal naar een deskundige fysiotherapeut, maar welke???

Ik kwam via advies, van mijn vorige fysiotherapeute, bij Fysiq Vision terecht.
Had gelijk gebeld en kreeg Natascha aan de lijn, na een kort en prettig gesprek, gelijk een afspraak gemaakt. Ik wist niet wat ik moest verwachten en was ook sceptisch over wat ze voor me kon betekenen.

Het moment dat ik bij Fysiq Vision binnenwandelde, voelde ik mij al gelijk op het gemak. Ik kwam binnen en werd open en vrolijk begroet door een medewerker.
Natascha kwam enthousiast op mij afgelopen en we gingen in gesprek. In dit gesprek is alles uitgelegd en heb ik mijn verhaal kunnen doen. Er kwam wel een hoop op mij af. Er was zoveel meer mogelijk dan ik had gedacht. Ik kreeg een compleet plaatje te horen, hierbij was er ook aandacht voor het verzekering technische aspect.

En ik maar denken dat fysiotherapie het enige is wat ze daar doen, dat is dus echt niet zo.

Natascha is een oncologiefysiotherapeute en helpt mij met opbouwen van kracht en energie. Verder beschikken ze ook nog over een oedeemfysiotherapeut (Willemaaike),gespecialiseerd diëtiste Tessa , een re-integratie adviseur en een coach binnen hun Oncologische (Na) Zorgcentrum Gelderse Vallei.
Om het pakketje helemaal volledig te hebben kan je ook nog naar Mireille, zij geeft je weer het gevoel echt vrouw te zijn. Zij heeft alle expertise in huis voor het aanmeten van de juiste lingerie (met protheses).

En nu…?? vragen die ik had worden nu weggenomen door de begeleiding die ik krijg bij Fysiq Vision. Zij helpen mij omgaan met mijn nieuwe ik. Ook aan het hervatten van mijn werk kan ik weer denken en heb weer vertrouwen dat ik het weer kan!”

Mw. P.

Nadat ik een pittige tijd achter de rug had, waarin ik uiteindelijk een borstamputatie heb gehad, werd ik doorverwezen naar Fysiq Vision. Ik zag hier in eerste instantie erg tegenop. Weer gedoe aan mijn kijf en het inleveren van privacy zorgden hiervoor.

Het eerste gesprek was een intakegesprek met afwisselend oedeemfysio,oncologiefysio en diëtist. Dit vond ik een prettig gesprek. alles werd tot in de puntjes uitgelegd en ik werd goed op mijn gemak gesteld. Ik had direct het gevoel dat ik bij een zeer professionele organisatie terecht was gekomen. Ik heb het ook als erg prettig ervaren dat er direct een afspraak geregeld werd voor mijn nog aan te meten borstprothese, waardoor ik niet ook nog naar een ander adres hoefde hiervoor.

Vanaf mijn eerste behandeling ga ik met veel plezier naar dit centrum. Er wordt serieus aan mijn herstel gewerkt en daarnaast heerst er een fijne ongedwongen sfeer. De mensen door wie ik behandeld word zijn vakkundig en ik merk dan ook dat ik snel vooruitgang boek. Ik heb in korte termijn vrijwel geen pijn meer en de belemmeringen in mijn bewegen is zienderogen vooruit gegaan. Ook het litteken ziet er al erg mooi uit. Van tevoren had ik dit echt allemaal niet verwacht.

Wat mij betreft zou ik jullie dan ook volledig aanbevelen bij mensen die met hetzelfde kampen als ik. Mijn complimenten!

Mw.B.

“ Na mijn chemokuren en aansluitend borstamputatie moest ik mijn arm meer mobiel krijgen voor de bestralingen die zouden volgen. Fysiq Vision heeft mij daar heel goed bij geholpen, met name door de combi oedeemfysiotherapie (bindweefselmassage)met oncologiefysiotherapiebehandelingen en hun oefeningen kon ik gelukkig na vrij korte tijd mijn arm genoeg omhoog krijgen zodat bij radiotherapie het bestralingsplan met de CT Scan hervat kon worden en ik het bestralingstraject in kon. Er is daarnaast ook oor voor je persoonlijke belevingen en er wordt met je mee gedacht in praktische zin, al met al een professionele en prettige, hartelijke benadering en begeleiding van zowel Natascha als Willemaaike . Dank daarvoor! 😊
Yvonne”